keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Tanssi tai Kuole.

"Words are all we have. "
Samuel Beckett


Taisin just kadottaa elämänhaluni hetkeks. Miten kaikki meni näin pieleen? Missä vika, mitä ois pitäny tehdä eritavalla ettei tää maailma olis näin hullu? Ei kai sille käytännössä yksi ihminen mitään voi, nytkin kulutan energiaa turhaan netissä itkemiseen, mun huone on täynnä muovia ja turhaa tavaraa, mua ahdistaa tää kulutus ja median ylivalta. Maailman paha tiivistyy nyt tietokoneelle, ja silti pitäis olla onnellinen että syntyi "lottovoittona" hyvinvointivaltio Suomeen. Mikään hyvinvointi, täällä yksi joka ei voi kovin hyvin vaikka rahaa on. Ei se tuo onnea, on sitten älyä ja/tai terveyttä. Se vain luo sille paremmat edellytykset.

Ahdistun tästä kaikesta, huomenna ajan bussilla kouluun ja pilaan puhdasta ilmaa. Syön tehotuotettua mössöä, pukeudun pikkulasten ompelemiin vaatteisiin. Miksi? Ja vaikka mitä tekisin en voi sille mitään. Hippi-ihmisetkin joutuu kohtaamaan sen julman tosiasin että vaikka juuri he eivät käyttäisi esimerkiksi Kiinassa tehtyjä vaatteita, miljoonat muut käyttävät. Vaikka niitä hippejä olisi 1000, silti on 
 halvempaa tehdä ne vaatteet siellä Kiinassa. 

On se aika naiivia ajatella että tälle kaikelle voisi mitään. Ihminen on perusahne ja itsekäs olento, kuten kaikki eläimet. Jollain tasolla lauma/perhe on tärkeä, mutta loppupeleissä eläimelliset vaistot käskevät pelastaa oman nahkansa. Ja hyvä niin, lajin kehitys riippuu siitä. Mutta onko meistä, eläimistä, pyörittämään näin suurta maapalloa omin nokkinemme, omia etujamme ajaen? On aika idioottimaista kun miettii kuinka ylhäälle olemme itsemme nostaneet. Ihminen on loppupeleissä ihan yhtä lailla biomassaa, karvaa, hermosolua, kynttä, korvanlehteä kuin esimerkiksi koira. Samoista palikoista miedät on rakennettu, samoja aineita käytetty. Sielun olemassaoloa ei voida todistaa, joten emme voi myöskään kieltää etteikö muilla lajeilla voisi sellainen olla. Miksi siis luulemme olevamme tämän kivenmurikan ainoa fiksu ja filmaattinen olento, jolla on oikeus pilata kaikkien pieni elämä?

Ehkä tässä oli tarpeeksi vuodausta yhdelle illalle. Vihaan kaikkea.

ps. Tanssin jälkeen olin pitkästä pitkästä pitkästä aikaa puhtaan onnellinen. Universumi ei vaan taida olla mun kaveri. Tai sillä on vaan hiton kiero huumorintaju.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti